Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yayla, Sinan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 3 / 3
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    The relationship between burnout symptoms and Type D personality among health care professionals in Turkey
    (Routledge Journals, Taylor & Francis Ltd, 2017) Tekin, Atilla; Karadag, Hekim; Yayla, Sinan
    The aim of this study was to investigate the relationship between burnout and Type D personality in health care professionals. The study randomly included 120 health care professionals (73 nurses, 47 doctors). Sociodemographic data form, Maslach Burnout Inventory, and Type D Personality Scale were applied to each participant; 38.3% of the health care professionals (n = 46) had the Type D personality. Emotional exhaustion and depersonalization of health care professionals with Type D personality were higher than of those without Type D personality (p = .006 and p = .005). Stepwise regression analysis indicated that Type D personality was a predictor of emotional exhaustion and depersonalization (p = .005 and p = .001, respectively). Our results suggest that Type D personality is associated with higher burnout levels.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Seben (Bolu) yöresi armut genotiplerinin pomolojik ve morfolojik karakterizasyonu
    (2020) Yayla, Sinan; Muradoğlu, Ferhad
    Bu çalışma ile 2017-2018 yılları arasında Seben (Bolu) yöresinde (Dereboyu, Kızık ve Kozyaka) yetişen armut genotiplerinin meyve ağırlığı (g), meyve eni ve meyve boyu (mm), meyve et sertliği (kg), meyve şekli, meyve kabuk rengi, çekirdek sayısı, suda çözünebilir kuru madde (%) (SÇKM), titre edilebilir asit içeriği (%), meyve et yapısı, aroma, sululuk ve tat gibi bazı pomolojik özelliklerinin tanımlanması amaçlanmıştır. Çalışmada belirlenen armut genotiplerinde, ortalama meyve ağırlığı 10.33-208.33 g, meyve eni 25.57-69.38 mm, meyve boyu 21.19-83.14 mm, meyve sap kalınlığı 32.19-20 mm, meyve sap uzunluğu 13.38-46.66 mm, kabuk kalınlığı 0.33-0.81 mm, meyve eti sertliği 0.97-7.06 kg suda çözünür kuru madde miktarı %13.28-22.74, pH 3.97-4.65 ve titre edilebilir asit içeriği %1.17-3.69 aralığında belirlenmiştir. İncelenen genotiplerin her birinin kendine has kıymetli özelliklerinin bulunduğu, bu nedenle ileriki ıslah çalışmalarında ve çeşit adayı olarak değerlendirilebileceği kanaatine varılmıştır.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Seben (Bolu) yöresi armut genotiplerinin pomolojik ve morfolojik karekterizasyonu
    (Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2019) Yayla, Sinan; Muradoğlu, Ferhad
    Bu çalışma 2017-2018 yıllarında Seben (Bolu) yöresinde (Dereboyu, Kızık ve Kozyaka) yetişen armut genotiplerinin fenolojik, morfolojik ve pomolojik özelliklerinin tanımlanması amaçlanmıştır. Çalışmada genotiplere ait ilk çiçeklenme, tam çiçeklenme, hasat tarihi, yaprak eni ve boyu (mm), meyve ağırlığı (g), meyve eni ve meyve boyu (mm), meyve et sertliği (kg), meyve şekli, meyve kabuk rengi, çekirdek sayısı, suda çözünebilir kuru madde (%) (SÇKM), titre edilebilir asit içeriği (%), meyve et yapısı, aroma, sululuk ve tat gibi fenolojik, morfolojik ve pomolojik özellikler belirlenmiştir. Iki yıllık çalışma sonuncunda 13 genotip ümtvar olarak belirlenmiştir ve belirlenen armut genotiplerinde, ortalama meyve ağırlığı 10.33±0.81 - 208.33±11.22 g, meyve eni 25.57 ±0.56 - 69.38±1.52 mm, meyve boyu 21.19±0.53 - 83.14±1.46 mm, meyve sap kalınlığı 32.19±0.09 - 20±0.18- mm, meyve sap uzunluğu 13.38±0.82 - 46.66±4.24 mm, kabuk kalınlığı 0.33±0.03 0.81±0.07 mm, meyve eti sertliği 0.97±0.27 - 7.06±0.32 kg. suda çözünür kuru madde miktarı % 13.28±0.29 - 22.74±0.59, pH 3.97±0.01 - 4.65±0.05 ve titre edilebilir asit içeriği % 1.17±0.10 - 3.69±0.23- aralığında belirlenmiştir. Selekte edilen genotiplerde yaprak sap uzunluğu 13.62±0.09-22.06±0.06 mm, yaprak eni 15.16±0.04 -19.31±0.14 mm ve yaprak boyu 55.23±0.09 - 89.65±0.21 mm olarak belirlenmiştir. İncelenen genotiplerden Dereboyu'nda yetişten genotiplerin daha erkenci olduğu belirlenmiştir.

| Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphanesi, Bolu, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim