Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Rahimi, Amir" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Mikro Elementlerin Ayçiçeği (Helianthus annuus L.) Yağı Kalitesi Üzerine Etkisi
    (2012) Rahimi, Amir; Arslan, Neşet; Kıralan, Mustafa; Day, Sibel
    Yemeklik yağın büyük bir payı bitkisel yağlardan oluşmaktadır. Bitkisel yağlar içerisinde en önemli yağlardan birisi de ayçiçeği yağıdır. İçerdiği doymamış yağ asitleri oranının yüksek olması nedeniyle, beslenme değeri yüksek olan bitkisel yağlardan birisidir. Ayçiçeğinin yetiştirilme koşulları, özellikle gübre ve mikro elementlerin kullanımı, yağın saklama koşulları yağ kalitesini önemli derecede etkilemektedir. İran gibi ülkelerde, yemeklik yağ üretimi gelişmiş çiftçiliğe sahip olan ülkelere göre çok düşüktür. Yağlı bitkiler ve bu guruba giren ayçiçeği, Fe, B, Mn ve Zn mikro elementlerin düşüklüğüne hassastır. Bu çalışmada adı geçen elementlerin yağ kalitesine etkisi araştırılmıştır. Çalışma, İran'ın Batı Azerbaycan, Urumiye şehri, Tarım Bakanlığı Araştırma Merkezi'nde yürütülmüştür. Bu deneme, tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme desenine göre dört tekerrürlü olarak gerçekleştirilmiştir. Ana parselleri çeşitler, alt parselleri ise gübre uygulamaları oluşturmuştur. Bitki başına tohum verimi, ham yağ oranı ve yağ asitleri incelenmiştir. Çeşitler arasında bitki başına tohum verimi, linoleik asit, oleik asit ve palmitik asit açısından istatistikî olarak önemli farklılık görülmüştür. Özelliklerin hepsinde, gübre uygulamaları arasında, istatistikî olarak önemli farklılık görülmüştür. Çeşit x gübre bakımından bitki başına tohum verimi ve oleik asit açısından istatistikî olarak önemli bir etkileşim bulunmuştur
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Volatiles in an endemic Allium specie: Allium tuncelianum by headspace solid phase microextraction
    (Taylor & Francis Ltd, 2013) Kiralan, Mustafa; Rahimi, Amir; Arslan, Neşet; Bayrak, Ali
    The volatile components of an endemic garlic, Allium tuncelianum were extracted using solid-phase microextraction and analyzed by Gas chromatography and Mass Spectrometry (GC-MS). A total of 14 volatile components were identified in red and green garlic. Most of the identified compounds were sulphur compounds. The main sulphur compound was diallyl disulfide and its content in red and green garlic was 72.52 % and 67.33 %, respectively. In analysis of volatile compounds, importance of differences in content of red and green garlic were found in methyl allyl disulfide content.

| Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphanesi, Bolu, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim