Şengül, SerkanTürkay, Oğuz2021-06-232021-06-2320162147-8775https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpBek5qVTFOUT09https://hdl.handle.net/20.500.12491/2139Bu çalışmada Akdeniz mutfak kültürünün bölgeyi ziyaret eden konuklara turistik ürün olarak sunulması ve yöresel Akdeniz mutfak unsurlarının gastronomi turizmi bağlamında değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Türkiye'de turizmin en önemli şehirlerinin bulunduğu Akdeniz bölgesinde, turizme hizmet eden yöresel öğelerin dikkate alınarak korunması ve bunun önemli bir unsuru olan mutfak kültürünün konuklara doğru bir şekilde aktarılmasının sağlanması gerekmektedir. Bu amaçla ilk olarak turistik ürün ve turistik ürünü oluşturan unsurlardan bahsedilmiştir. Daha sonra gastronomi turizmi kavramı ve yöresel mutfak unsurlarının önemine değinilmiştir. Akdeniz mutfak kültürü ve bu kültürün çekicilik unsurları anlatıldıktan sonra bölge turizm işletmelerinde Akdeniz mutfak kültürünün kullanılabilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda önerilerde bulunulmuşturIn this study, it was aimed to evaluate the Mediterranean cuisine by considering its specific characteristics, in development of gastronomic tourism in the region. There is a necessity that regional tourism attractiveness including local cuisine has to be protected and serviced appropriately to the tourists. For this purpose, tourism product with its components was mentioned at first. Then, concept of gastronomic tourism and importance of regional cuisine were discussed. After the explanation of dimensions making Mediterranean cuisine attractive, several recommends were offered in order to use Mediterranean cuisine properly in tourism facilities.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessGastronomi TurizmiTuristik ÜrünAkdeniz Mutfak KültürüYöresel MutfaklarGastronomy TourismTourism ProductMediterranean CuisineRegional CuisineAkdeniz mutfak kültürünün gastronomi turizmi bağlamında değerlendirilmesiThe evaluation of mediterranean cuisine as a gastronomic tourism productArticle4Special issue 18699203655