Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Yavuz, Muhammed" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Phthalates levels in cold-pressed oils marketed in Turkey
    (Springer Heidelberg, 2020) Kıralan, Mustafa; Toptancı, İsra; Yavuz, Muhammed; Ramadan, Mohamed Fawzy
    Cold-pressed oils are valuable vegetable oils. Phthalates are used as plasticizers and additives in foodstuffs and personal care products. Studies have shown that phthalates have harmful effects on human health. In this study, five phthalates di(2-ethylhexyl) phthalate (DEHP), dibutyl phthalate (DBP), butyl-benzylphthalate (BBP), diisononyl phthalate (DiNP), and diisodecyl phthalate (DiDP) were evaluated in 30 different cold-pressed oils marketed in Turkey. DEHP was widespread in oils and detected in 18 of the 30 samples, ranging from 0.56 to 92.12 mg/kg. DBP was the second determined phthalate and detected in six of 30 oil samples at concentrations from 0.10 to 51.63 mg/kg. The other phthalates, BBP, DiNP, and DiDP were found in 4, 5, and 2 from a total of 30 samples, respectively. BBP and DiNP ranged between 3.88-6.04 and 4.26-80.74, respectively. DiDP was found in 2 samples with 85.02 and 2.69 mg/kg.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Soğuk pres yağlarda fitalat esterlerinin belirlenmesi
    (Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2019) Yavuz, Muhammed; Kıralan, Mustafa
    Bu tezde, piyasadan temin edilen 30 soğuk pres yağ örneğinde fitalat esterlerinin varlığı detaylı bir şekilde araştırılmıştır. Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemelere Dair Yönetmelikte 5 adet fitalat esteri için limit değer belirlenmesinden dolayı, DEHP, DBP, BBP, DiNP ve DiDP esterlerinin varlığı araştırılmıştır. Sonuçlarına göre çalışılan örneklerin büyük çoğunluğunda (18:30) DEHP (0.56-92.12 mg/kg) tespit edilmiştir. 15 örnek Kodekste yer alan limit değerin üzerinde olduğu bulunmuştur. DBP, 6 örnek için 0.10-51.63 mg/kg seviyesinde tespit edilirken sadece 4 örnek Kodekste yer alan limit değerin üzerinde gözlemlenmiştir. BBP 4 örnek için 3.88-6.04 mg/kg miktarında yasal limit değeri altında belirlenmiştir. Ayrıca, en fazla kayısı çekirdek yağında (80.74 mg/kg) tespit edilen DiNP, 5 örnekte belirlenmiştir. Bunun yanı sıra, DiDP, yalnızca 2 bileşik için belirlenmiştir. DiDP miktarı kayısı çekirdek yağında maksimum değer 85.02 mg/kg olarak ölçülürken, minimum 2.69 mg/kg değeri üzüm çekirdek yağı için belirlenmiştir. Yasal düzenlemede, DiNP ve DiDP birlikte değerlendirilmiş ve toplam miktarı için belirtilen limit değer, kayısı ve üzüm çekirdek yağında diğer örneklere kıyasla oldukça yüksek bulunmuştur.

| Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphanesi, Bolu, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim