Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tekeli, Ahmet" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Comparison of normal and PSE Turkey breast meat for chemical composition, pH, color, myoglobin, and drip loss
    (Revista Brasileira Zootecnia Brazilian Journal Animal Sci, 2016) Çelen, Mehmet Fatih; Söğüt, Bünyamin; Zorba, Ömer; Demirulus, Hüsrev; Tekeli, Ahmet
    The objective of this investigation was to determine the differences between normal and PSE (pale, soft, exudative) turkey breast meat in terms of chemical composition, pH, color, myoglobin, and drip loss. Pale and normal skinless, boneless turkey breast fillets were taken from a poultry slaughterhouse in Van/Turkey at about 2-3 h postmortem. Spectrocolorimetry (CIE L*a*b*), pH, protein, ash, dry matter, lipid, myoglobin, and drip loss were measured in normal and pale color turkey breast muscle. The normal breast meat had significantly lower L*, a*, and b* values in comparison with the pale breast meat. Myoglobin concentration and pH were significantly higher in the normal breast meat compared with that of the pale breast meat. Protein content was found to be significantly lower for the pale group compared with the normal group. No significant difference was found in ash, dry matter, and total lipid content between normal and pale breast meat. Drip loss was significantly affected by breast meat color groups at days 1, 2, 3, and 4 postmortem. Pale, soft, exudative turkey breast meat can lead to differences in the chemical composition and shelf life of the product.

| Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphanesi, Bolu, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim