Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Tanrikulu, Emine" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    SOME CHARACTERISTICS OF “KATIK KEŞ” A TRADITIONAL TURKISHDAIRY PRODUCT
    (2020) Coşkun, Hayri; Sarica, Ercan; Büyüktanir, Büşranur; Baş, Nizamettin; Tanrikulu, Emine; Biçak, Kübra Nur; Güzel, Cansu
    In this study, it was aimed to determine some chemical, microbiological and sensorial properties of Katık Keş samples produced and sold in local bazaars in Bolu. Totally 15 “Katık Keş” samples were collected and analyzed. According to the results obtained; mean dry matter, fat, protein, total ash, salt, acidity and pH of the samples were found as 67.05 %, 8.78 %, 36.59 %, 11.11 %, 5.20 %, 1.35 % and 3.90, respectively. The numbers of yeasts & molds and coliforms of the samples were 5.98 and 3.36 log CFU/g, respectively. Mean water activity value was obtained as 0.76. In terms of sensorial properties, the samples were found mostly in shape of symmetric cone, hard in structure, porcelain white color, salty, acidic and having strained yogurt smell.

| Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphanesi, Bolu, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim