Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Sariisik, Mehmet" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    In-house responses and anxiety levels of commercial kitchen employees towards new COVID 19 food safety regulations
    (Routledge, 2023) Sariisik, Mehmet; Sengul, Serkan; Okumus, Bendegul; Ceylan, Veli; Kurnaz, Alper; Kapucuoglu, Mustafa Inanc
    The development of COVID-19 into a global epidemic has made it necessary to regulate foodservice practices to minimize the risk of transmission. The main purpose of this study is to determine the effects of awareness, perception, and anxiety levels of kitchen staff on attitudes toward the implementation of new practices regarding novel COVID-19 regulations. Empirical data were collected from 721 kitchen staff working at certified food and beverage establishments, hotels, and restaurants in Turkey. The study results indicated a negative correlation between attitude toward application and anxiety and a positive correlation between awareness and attitude. Significant differences were also detected in the dimensions of awareness, perception, anxiety, and attitude regarding the demographic features of the participants. Kitchens are the nerve center of the foodservice industry. The study extends the value of the in-house (kitchen) responses to improve the food handling practices in commercial kitchens regarding the implementation of new COVID-19 regulations. © 2022 Taylor & Francis.
  • Küçük Resim Yok
    Öğe
    Üniversite Öğrencilerinin Girişimci Kişilik Özelliklerinin Belirlenmesi: Turizm Lisans VeÖn Lisans Öğrencileri Üzerine Bir Alan Araştırması
    (2014) Solmaz, Seyit Ahmet; Aksoy, Özlem; Şengül, Serkan; Sariisik, Mehmet
    Bu araştırmanın amacı, turizm eğitimi alan lisans ve ön lisans öğrencilerinin girişimci kişilik özelliklerinin tespit edilmesidir. Bu amaçla, Sakarya Üniversitesi ve Abant ?zzet Baysal Üniversitesi’nde turizm eğitimi alan 308 lisans ve ön lisans öğrencisi üzerinde bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. Araştırmadan elde edilen veriler istatistiki metotlarla analiz edilmiştir. Araştırma sonucu elde edilen bulgular, turizm öğrencilerinin girişimci kişilik özelliklerine önemli ölçüde sahip olduklarını göstermiştir. Ayrıca, girişimci kişilik özellikleri bakımından lisans ve ön lisans öğrencileri arasında anlamlı bir farklılık olduğu tespit edilmiştir.

| Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphanesi, Bolu, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim