Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Karacabey, Erkan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Effect of hazelnut roasting on the oil properties and stability under thermal and photooxidation
    (Springer, 2016) Özkan, Gülcan; Kıralan, Mustafa; Karacabey, Erkan; Çalık, Gürkan; Özdemir, Necla; Tat, Tuba; Bayrak, Ali
    The roasting process plays a key role in hazelnut oil production. The optimal roasting conditions for Delisava and Kara FA +/- ndA +/- k hazelnut cultivars were studied using response surface methodology (RSM). The maximum oil content and minimum values of peroxide value (PV), conjugated diene (K (232)), conjugated triene (K (270)) values of Delisava and Kara FA +/- ndA +/- k hazelnut cultivars were used to estimate the production of high-quality oils. The optimal roasting temperature and time for Delisava and Kara FA +/- ndA +/- k hazelnuts were 114.24 A degrees C for 27.21 min and 123.43 A degrees C for 22.12 min, respectively. Optimal oils were subjected to accelerated oxidation tests (Schaal oven test at 60 A degrees C) and photooxidation at daylight. Under thermal conditions, Kara FA +/- ndA +/- k oil possesses higher oxidative stability than Delisava oil according to PV, K (232) and K (270) values. Under photooxidation conditions, an opposite trend was noted when Kara FA +/- ndA +/- k oil exhibited lower oxidative stability in comparison with Delisava oil.

| Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphanesi, Bolu, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim