Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Eser, Fuat" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Bioactive components and antioxidant capacities of different miniature tomato cultivars grown by altered fertilizer applications
    (Springer, 2018) Erdinç, Çeknas; Ekincialp, Aytekin; Gündoğdu, Müttalip; Eser, Fuat; Şensoy, Suat
    This study investigated the organic acid and phenolic compound levels, total phenolic (TP) and antioxidant capacity (TEAC) of three miniature tomato cultivars grown on a farmer's field with three different fertilizer applications. Analysis of phenolic compound (protocatechuic, vanillic, gallic, chlorogenic, caffeic, syringic, p-coumaric and ferulic acid, rutin, quercetin, catechin and phloridzine) organic acid (citric, tartaric, malic, succinic and fumaric acid), TP and TEAC levels in fruit samples showed statistically significant (p < 0.05) differences between tomato cultivars and fertilizer applications. Rutin and chlorogenic acid were the predominant phenolic compounds found in all three cultivars. The highest rutin value (50.48 mg kg(-1) FW) was found in the Black Zebra fertilized with DAP plus organic and biochemical fertilizers and the lowest (20.52 mg kg(-1) FW) in the Black Zebra fertilized with DAP only. The highest chlorogenic acid value (63.31 mg kg(-1) FW) was found in the sweet pea currant fertilized with DAP only and the lowest (21.06 mg kg(-1) FW) in the Black Zebra fertilized with DAP plus chemical fertilizer. Citric acid content was the dominant organic acid in all three cultivars, with the highest citric acid value (6439.50 mg kg(-1) FW) found in the Sweet Pea Currant cherry tomato fertilized with DAP plus organic and biochemical fertilizers and the lowest (2435.20 mg kg(-1) FW) in the Window Box Yellow fertilized with DAP plus chemical fertilizer. Total phenolic and antioxidant levels in the window box yellow were significantly lower as compared to the Black Zebra and sweet pea currant varieties for all three fertilizer applications.

| Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphanesi, Bolu, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim