Yazar "Coşge, Belgin Şenkal" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe The effect of different harvest stages on chemical composition a antioxidant capacity of essential oil from Artemisia annua L.(2015) Coşge, Belgin Şenkal; Kiralan, Mustafa; Yaman, CennetÇiçeklenme öncesi (ÇÖ), % 50 çiçeklenme (% 50 Ç), tam çiçeklenme (TÇ) ve çiçeklenme sonrası (ÇS) dönemlerinde hasatedilen Artemisia annua L. (Asteraceae)dan su distilasyonu yöntemiyle elde edilen uçucu yağların kimyasal kompozisyonuGC ve GC/MS kullanılarak belirlenmiştir. Uçucu yağ içerikleri ÇÖ, % 50 Ç, TÇ ve ÇS dönemlerinde sırasıyla % 0.8, %0.96, % 1.22 ve % 1.38 bulunmuştur. Toplamda 20 bileşenin tespiti yapılmış olup, artemisia ketone (% 28.30-% 37.15),camphor (% 18.00-% 23.30) ve 1,8-cineole (% 9.00-% 10.39) ana bileşenler olarak belirlenmiştir. Üç ana bileşene aiten yüksek değerlere tam çiçeklenme döneminde hasat edilen bitkilerin uçucu yağlarında kaydedilmiştir. Ayrıca, DPPHyöntemiyle test edilen uçucu yağların serbest radikal yakalama aktivitesi TÇ?% 50 Ç?ÇS?ÇÖ sırasında bulunmuştur.