Arşiv logosu
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • English
  • Türkçe
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Acar, Furkan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Processing of ketchup by a pilot-scale ultrasonication system: Effects on quality properties and microbial inactivation
    (Sage Publications, 2023) Evrendilek, Gülsün Akdemir; Bodruk, Anıl; Eker, Merve Eda; Acar, Furkan
    Ultrasonication (US) processing of ketchup, changes in its quality parameters and microbial inactivation, and joint optimization of treatment parameters (22-57.5 degrees C treatment temperature, 90 and 100% amplitude, and 3 and 5 min treatment times) were investigated. Increased temperature and amplitude changed properties of ketchup. Total initial mold and yeast count of 2.40 +/- 0.23 log CFU/mL became undetectable with all US treatments. Total initial lactic acid bacteria of 3.91 +/- 0.23 log CFU/mL became undetectable at 55 degrees C with 100% amplitude for 5 min and 57.5 degrees C with 100% amplitude for 3 and 5 min (P < 0.05). Optimum settings were 57.39 degrees C, 100% amplitude, and 3.53 min (composite desirability = 0.81). The pilot-scale US treatment with a moderate temperature appeared promising to process ketchup.

| Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kütüphanesi, Bolu, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim