Yazar "Abaka, Eren" seçeneğine göre listele
Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
Öğe Shelf life extension of persimmon fruit (Diospyros kaki) by an edible coating, semperfreshtm, cold storage and microwave treatment(Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2008) Abaka, Eren; Yurdugül, SeyhunÇoğunlukla Çin ve Japonya'da yaygın olan Trabzon hurması (Diospyros kaki), içerdiği iyileştirici biyoaktif bileşenleri ve besleyici özellikleri sebebiyle ekonomik bir öneme sahiptir. Bu çalışmada, Aydın'da yetiştirilmiş 20 kilogram Trabzon hurması; Mikrodalga (M), Semperfresh? (S) ve Soğukta Saklama (C) ile birli, ikili ve üçlü birleşimler halinde işlem görmüştür.Tüm işlemler kontrol esas alınarak dikkate alındığında, üçlü birleşim, SemperfreshTM - Soğukta Saklama - Mikrodalga (S+C+M) düşük mikrobiyal sayım sergilemiş olup, ek olarak pH, solunum hızı ve tat paneli sonuçları bukalite ölçütlerinin hiçbirinin değişmediğini göstermiş, bununla birlikte meyvelerin FT-IR, şeker, sertlik ve ağırlık analizleri ise değişmiştir.